KOFFIE
Koffie
Koffie is een meestal warm genuttigde drank, die wordt bereid op basis van water en gedroogde en gebrande pitten van de koffieplant (Coffea spp.) die vanwege hun vorm koffiebonen worden genoemd. Koffie bevat het stimulerende middel cafeïne. De meeste soorten in het geslacht Coffea komen van nature voor in tropisch Afrika en op de eilanden in de Indische Oceaan. Ze vinden hun oorsprong in Ethiopië, Jemen en Soedan.
De koffieboon is een belangrijk exportproduct van landen rondom de evenaar, zoals Brazilië, Vietnam en Colombia. Koffieplanten worden vooral gecultiveerd op plantages in tropische landen, voor export naar landen met een gematigd klimaat. Samen met kennis van de drank verspreidde de plant zich vanaf de 15e eeuw uit tropisch Afrika naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Europa.
Sinds de 19e eeuw bevinden de belangrijkste producenten en exporteurs van koffiebonen zich in de tropische gebieden van Zuid- en Centraal-Amerika, Afrika en Azië. De meest geteelde soorten zijn Coffea arabica (arabica) en C. canephora (robusta).
Koffie wordt in veel culturen genuttigd. De drank is, voor wat betreft de smaak, bitter en licht zuur en wordt daarom soms aangevuld met melk en/of suiker. Koffie wordt ook als smaakmaker gebruikt in gebak, taart en ijs. Een gematigde consumptie zou een gunstig effect hebben op de gezondheid. (bron: WikiPedia)
Plezant koffie
illy Koffie
HESSELINK KOFFIE
segafredo KOFFIE
VASCOBELO KOFFIE
KOFFIE GEMALEN
Filterkoffie is koffie die is gezet volgens de filtermethode. Dit kan zowel machinaal als met de hand worden gemaakt. Bij het zetten van filterkoffie met de hand heeft men een filterhouder nodig.
Het koffiezetapparaat bestaat uit twee delen, die worden gescheiden door een (meestal) papieren filter. In het bovenste deel wordt de filterkoffie gedaan, en wordt verhit water op de koffiemaling gedruppeld of gegoten. In het onderste deel wordt de snelfilterkoffie opgevangen en meestal warm gehouden.(bron: WikiPedia)
Iperespresso Capsules
De IperEspresso is een capsulesysteem, gemaakt voor eenmalig gebruik, voor het bereiden van espressokoffie. Het is ontwikkeld en gepatenteerd door illy.
De IperEspresso capsule omsluit een complete extractiegroep die het traditionele percolatieproces vervangt door een extractie in twee fasen.
In de eerste fase, iper-infusie, creëert heet water onder extreem hoge druk optimale uniforme omstandigheden die de extractie van koffiesmaak en aroma verbeteren en de rijkdom en complexiteit vergroten.
In de tweede fase, emulgering, wordt de koffie door de gepatenteerde e-klep aan de onderkant van de capsule geperst, waarbij de aromatische oliën worden gemengd met lucht om een ronde, fluweelzachte, langdurige crema te produceren.
E.S.E. Servings
Een Easy Serving Espresso Pod, of E.S.E. pod, is een kleine samengeperste koffiepad met een papieren filter eromheen. Elke pod bevat ongeveer 7 gram fijn gemalen koffiebonen. De ESE serving wordt in het filterbakje geplaatst van de voor E.S.E. geschikte espressomachine. De E.S.E. is in 1999 ontworpen door de Italiaanse firma Illy als een oplossing voor het gemakkelijk bereiden van een kopje espresso. (bron: wikipedia)